Proces razvoja

Web stranica. Prvi koraci, ideje i ciljevi, postizanje dogovora.

Da bismo započeli posao neophodno je da ostvarimo kontakt tokom kojeg ćete nam prezentirati svoje ideje i pojasniti smisao i svrhu vašeg poslovanja, a sve sa ciljem da za vas kreiramo što bolje rješenje.

Nakon što razumijemo koji su vaši ciljevi, šta je primarna svrha prezentacije i koja je vaša ciljna (target) skupina, predložit ćemo vam odgovarajući paket. Razumije se, ukoliko ste već donijeli odluku o tome, mi ćemo učiniti sve da iz odabranog paketa izvučemo najviše.

Nakon što potvrdimo dogovor,  obavimo uobičajene formalnosti i potpišemo ugovor, spremni smo za naredni korak.

Izbor predloška za dizajn vaše web stranice i priprema njenog sadržaja.

U skladu sa vašom djelatnošću izaći ćemo prema vama sa prijedlogom predloška (template) za koji vjerujemo da bi u vašem slučaju bio primjeren te objasniti na koji način ćemo predložak prilagoditi vašim potrebama.
 
Kako bi sa procesom razvoja mogli nastaviti, vi sa svoje strane, trebate osigurati tekstove za web stranicu, logotip u odgovarajućem  formatu, slike koje želite koristiti, te drugi materijal koji se bude uklapao u odabrani paket, odnosno u naš dogovor u vezi sa vašim web sajtom.
 
Za razvoj prezentacije mi ćemo, ukoliko nam to dopustite, iz naše baze fotografija koristiti odgovarajuće slike kako bi konačni rezultat bio na najvišem nivou.

Naših 7 do 20 radnih dana.

U zavisnosti od toga koji od paketa ste izabrali, potom u ovisnosti od obima i kvaliteta sadržaja koji pripremite, te o trenutnim kapacitetima i kreativnom procesu, vaša će web stranica biti gotova za 7 do 20 radnih dana.

Tokom tog perioda mi ćemo naporno raditi na integraciji dostavljenih sadržaja sa dizajn predloškom (front-end), te na povezivanju svih elemenata sa CMS sistemom (back-end).Za vrijeme razvoja stranice, imat ćete privremeneu adresu na kojoj ćete moći pratiti razvoj vaše nove stranice.

Ugradnja dodatnih komponenti i sugestije koje ćete možda imati, mogu uticati na dogovorene rokove. Što bolja bude naša komunikacija, web sajt će brže biti u funkciji.

Priprema, pozor, kreni!

Kada vaša web stranica bude završena, ona će biti instalirana na naše cloud web servere. Ukoliko već imate zakupljen hosting na nekom drugom mjestu, a uz uslov da taj server ima instaliranu WordPress platformu, mi ćemo stranicu uz dogovor sa administratorom, postaviti na njega.
 
Ukoliko se odlučite da svoju stranicu postavite na .ba, .hr, .rs ili .me domenu, a prethodno nemate registrovanu web adresu, mi vam možemo pomoći i dati instrukcije u vezi sa tim procesom.
 
Ostaje vam da se posvetite svom poslu i vašu novu web stranicu iskoristite kao alat za postizanje vaših ciljeva.

Nakon lansiranja

Nakon lansiranja web stranice postoji nekoliko zadataka o kojima treba periodično voditi računa. Kako bi stranica dobro obavljala svoj zadatak potrebno je povremeno izvršiti određene izmjene, što se popularno naziva održavanjem stranice. Pored toga neophodno je povesti računa o još dva pitanja, o hostingu i produženju registracije domena.

Održavanje prezentacije

Želite ugovoriti održavanje stranice i stalnu podršku?

Održavanje stranice, uz elementarno poznavanje WordPress-a možete preuzeti i sami, a to također može učiniti i bilo ko drugi ko se u ovu platformu razumije. To vas čini potpuno neovisnim o wp Revoluciji. Naravno, održavanje možete prepustiti i nama. Uobičajeno, održavanje radimo “po incidentu”, odnosno po potrebi. Cijena sata održavanja je 40,00 KM + PDV. Pored toga, možemo ugovoriti i paušalno, mjesečno održavanje, ali je u tom slučaju neophodno da se o svemu detaljno dogovorimo.

Hosting web stranice

Da bi stranica bila vidljiva u internet prostoru potreban vam je hosting.

Smještaj stranica na web server možete riješiti samostalno ili sa nama. Ukoliko to učinite samostalno server treba imati instaliranu WordPress platformu što ne bi trebao biti problem. U svim našim paketima, hosting je za određen vremenski period besplatan. Za informaciju o gratis periodu, molimo pogledajte pakete.

Serveri wp Revolucije nalaze se u nekoliko data centara američkog giganta One and One. Ukoliko je vaš domen .com, .org, ili .net u cijeni paketa se nalazi i vrhunski, izuzetno kvalitetan e-mail sistem velike propusnosti. Ukoliko vaš domen bude na .ba, .hr, .rs, .me ili bilo kojem drugom domenu, o procesiranju e-mail-a se moramo posebno dogovoriti, što ne podrazumijeva obavezno dodatnu naknadu.

wp Revolution Hosting

Cijene su podjednake za sve pakete, a u cijenu su uključene do tri zasebne e-mail adrese.
Ukoliko imate potrebu za većim brojem e-mail adresa, takve zahtjeve rješavat ćemo dogovorom.

Kvartalno
Polugodišnje
Godišnje
30 KM + PDV
54 KM + PDV
96 KM + PDV

Cijene su date bez PDV-a

Godišnja registracija domena

www.vašeime.com, .org, .net

Registracija i obnavljanje registracije domena sastavni su dio postojanja na internetu. U okviru bilo kojeg od naših paketa registracija .com, .org i .net domena, uključena je u cijenu. Godišnje obnavljanje registracije domena uključeno je samo u slučaju da se hosting nalazi na našim serverima.

Ako već imate vlastiti domen, to neće uticati ni na povećanje ni na smanjenje cijene paketa. U osnovi, stranicu možemo postaviti na vaš zasebni web hosting ili postojeću adresu možemo preusmjeriti na naše servere.

U slučaju da želite registrovati .ba, .hr, .rs, .me domen ili druge nacionalne dome, te druge vrste domena poput .info i slično, spremni smo vam u tome pomoći i asistirati, ali plaćanje i briga o obnavljanju tih domena postaju i ostaju vaša obaveza.

Imate pitanja?

Vaš upit i vaši projekti su nam važni. Svoje postojeće ili buduće klijente ne dijelimo na velike i male, pa za svakoga imamo vremena.

Kako bi osigurali najbolje rezultate, molimo vas da početnu komunikaciju ostvarimo putem e-mail-a i/ili forme koju možete pronaći na kontakt stranici. Rado ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja i razmotriti vaše prijedloge.

wp Revolution